tiistai 14. joulukuuta 2021

Luukku 14

Valkoposkihanhi

Kun heräsin majatalossa, huomasin, että yön aikana oli satanut lunta. Se tuntui kyllä oudolta näin etelässä, mutta siitä tuli myös koti-ikävä. Vaikka ikitalvi ei ehkä olisi mukava, niin kyllä jouluna pitäisi olla lunta. Mutta ei auttanut jäädä muistelemaan menneitä. Piti jatkaa, sillä enää oli kymmenen päivää aikaa saavuttaa mammutit, jotka tuntuivat vain lisänneen vauhtia. Pakenivat edessäni pikajunan vauhtia. Tosin eiväthän he tienneet minun yrittävän löytää heitä.

Onneksi lumi suli päivän mittaan ja kävely taas alkoi olla helppoa. Pysyttelin nyt ihan valtateillä, sillä alue oli tiheään asuttua. Ei tarvinnut koluta tiheiköissä, joten kilometrit hupenivat melkoisesti päivän mittaan. Mummon eväät oli tullut syötyä jo eilen, joten piipahdin iltapäivällä yhteen baariin. Söin pizzan! Oli nimittäin ollut jo pitkään pizzahimo. Nyt sattuikin osaava kokki, paljon valkosipulia, meetvurstia, homejuustoa, sipulia ja kaikkea. Kävin kevytmieliseksi ja otin ruokajuomaksi tuopin olutta. Sehän ei tietenkään ollut fiksua. Matkanteko hidastui, kun maha oli täynnä ja oluthuurut päässä. Siispä taas yksi majataloyö oli edessä. Tätä vauhtia matkakassani hupenisi olemattomiin.

Kirjapisteet:

Saukkis 5 
Laiskiainen 3
Possu 3 
Pöllö 1
Sus' 1
Marika 1

 Lintupisteet:

Laiskiainen 5
Saukkis 5
Marika 4
Sus' 1

Papukaijat:

Pöllö 🐦🐦 🐦 🐦
Sus' 🐦 🐦 🐦
Marika 🐦 🐦 🐦
Laiskiainen 🐦 🐦

 

6 kommenttia:

  1. Ilkka Auer Ikitalvi
    Lintu valkoposkihanhi

    Ja sitten töihin

    VastaaPoista
  2. Rupes tekee mieli pitsaa. T. Possu

    VastaaPoista
  3. Osaava kokki olis aika hyvä nimi keittokirjalle.
    Siinä vois olla vaikka riistalintureseptejä...

    VastaaPoista
  4. Nyt vain kaikki pitsalle.
    Saukkis jyrää.

    VastaaPoista
  5. Minusta tuo näyttää kovasti pullukalta - tuo lintu. Saattaa se toki valkoposkihanhikin olla, kun sitä jo kerran tarjosin...

    VastaaPoista
  6. KYlmälläpörhistävät itseään ja toki kuvakulma vaikuttaa. Hanhet on mielenkiintoisia. Se hanhi olla on musta kaula ja valkeat posket, on kanadanhanhi. Se hanhi, jolla on enimmäkseen valkoinen pää, on valkoposkihanhi.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.