torstai 9. joulukuuta 2021

Luukku 9

  
Nokikana

Eilen illalla oli jo myöhä, kun vihdoin maltoimme mennä nukkumaan, joten nuotioystäväni pystytti oman telttansa saman nuotion viereen. Aamulla heräsimme, uimme yhdessä, joimme aamukahvit ja jatkoimme matkaa, minä kohti etelää, hän pohjoiseen. 

Ilma pysyi edelleen kauniina, mutta polku oli aika möykkyistä. Kuperat ja koverat osuudet vaihtelivat niin tiuhaan, että jouduin koko ajan tuijottamaan jalkoihini. Ja tietenkin, kun kävelin katse maassa, meinasin törmätä vastaantulevaan karhuun. Onneksi ehdin hypätä viime tipassa syrjään, sillä karhu näytti tosi pahantuuliselta. Kiroili mennessään kaikkia ääliöitä, joihin selvästi laski minut. Olin ilmeisesti tulemassa vilkkaammille seuduille, kun tiellä alkoi olla tungosta. Koska en halunnut törmätä uusiin vihaisiin karhuihin, siirryin polulta syrjään metsän siimekseen.

Metsässä eteneminen on hankalaa runsaan aluskasvillisuuden vuoksi. Lisäksi oli pidettävä huoli, etten lähde taas harhailemaan liian syvälle metsään. Kuuntelin polulla kulkevien ääniä pysyäkseni samassa suunnassa. Aloin väsyä risukossa rämpimiseen. Edessä oli siis taas telttapaikan etsintä. Kun satuin hiukan tasaisempaan kohtaan, päätin yöpyä siinä. Tulta en uskaltanut sytyttää, joten oli tyydyttävä kylmään iltapalaan. Hörppäsin vielä vettä, mutta jätin hampaat pesemättä. Olin liian väsynyt. Omatunto kyllä kolkutti, mutta ajattelin, etteivät hampaat ehkä heti tippuisi vaikka nukkuisin likaisena. Väsymys piti huolen, että kaikista kolkutteluista huolimatta nukahdin pian.

Kirjapisteet:

Saukkis 4 
Laiskiainen 2
Pöllö 1
Possu 1
Sus' 1

 Lintupisteet:

Laiskiainen 3
Saukkis 3
Marika 2
Sus' 1

Papukaijat:

Marika 🐦
Sus' 🐦 
Pöllö 🐦🐦
Laiskiainen 🐦

7 kommenttia:

  1. Hannu Väisänen - Kuperat ja koverat

    VastaaPoista
  2. Kirjaksi veikkaan
    Kuusela Saija, Katse.

    VastaaPoista
  3. Hegland : suojaan metsän siimekseen. T. Just herännyt Posdu

    VastaaPoista
  4. Yllättäviä oikeaan osuneita arvauksia tänä vuonna. Mukavaa, kun tulee hajontaa. Vielä on päiviä jäljellä.

    VastaaPoista
  5. Eipä olekaan luukku auennut, vaikka Possu ois kerrankin ennen auringonnousua valmiina ��. T. Possu

    VastaaPoista
  6. Sorry Possu. Ei näköjään ihan aikataulussa tämäkään koko ajan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.